Събарят 120-метров комин днес в Пловдив

Събарят 120-метров комин днес в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Днес ще бъде съборен 120-метров комин на местното топлофикационно дружество, който от три години не се използва.

Съоръжението се намира в Южната индустриална зона. Районът ще бъде отцепен, достъпът на коли ще бъде временно блокиран, а преди събарянето ще има звукови предупредителни сигнали. Събарянето на комина е планирано между 15:00 ч. и 17:00 ч. като конкретният момент ще зависи от готовността на екипите.

Коминът е изграден в периода 1978 – 1980 г. и е служел за отвеждане на димни газове. От три години котлите, които са ги отделяли, не се използват.

Дружеството "EVN България Топлофикация" се подготвя за премахването на комина от шест месеца. Пълното разрушаване ще стане чрез поставяне на заряд в основата. Отломките ще бъдат закарани в лицензирано депо, а площадката ще бъде почистена и подравнена. Като част от процедурата и мерки за безопасност ще се изгради специална защита от щитове, оградна мрежа, гуменотранспортни ленти, полиетиленово платно и бали със слама. Допълнително в зоната на събаряне на комина ще бъде насипан пясък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай