С венци, цветя и концерт почитат Илинденската епопея

С венци, цветя и концерт почитат Илинденската епопея | StandartNews.com

Благоевград. С поднасяне на венци и цветя и празничен концерт в Благоевград бе поставено началото на честванията за 110-годишнината от Илинденско – Преображенското въстание.

С военни почести бе издигнат националният трибагреник на Република България. Пред паметника на революционера Гоце Делчев, на площад „Македония", венци и цветя в знак на признателност към всички дали живота си във въстанието поднесоха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, областният управител Муса Палев, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, депутати, военни, представители на общинска и областна администрация, на духовенството, общественици и граждани.

Венци бяха поднесени от името на президента Росен Плевнелиев и на премиера Пламен Орешарски. Честванията продължиха с празничен концерт на Обединен детски комплекс, фолклорна формация „Мегдана" и Центъра по изкуствата.

В 21:00 часа на площад „Георги Измирлиев" ще има тържествена заря - проверка, проведена от Националната гвардейска част на Република България, и празничен концерт – спектакъл. Специален гост на празничната вечерна програма ще бъде президентът Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай