С тържествено шествие Кърджали чества 3 март

С тържествено шествие Кърджали чества 3 март | StandartNews.com

С шествие на представителни ученически блокове Кърджали чества 3 март. Възпитаниците на най –най-старото училище на Кърджали „Отец Паисий" понесоха 11-метров трибагреник, а колоната на Езикова гимназия „Христо Ботев" се предвождаше от фанфарен оркестър. Множеството аплодира малките гвардейци на училище „Св. Св. Кирил и Методий".

„На този ден отдаваме своята почит и признателност към всички, които са се борили за свободата на нашата родина. Освобождението е успех на колективното начало на нашия народ. Две думи подхождат най-точно на тази светла дата-любов и свобода. 3 март е ден на равносметка, но и поглед към бъдещето. Нека да си спомним, че свободата се постига с много труд, усилия и битки. Днес ние сме призвани да продължим да изграждаме, затова трябва в трудните моменти да сме обединени като народ", каза в словото си кметът на Кърджали Хасан Азис и поздрави всички жител на общината и гостите с националния празник на България.

В общоградското честване на 3 март се включиха стотици кърджалийци, сред гостите бяха народният представител Цвета Караянчева, зам.- министърът на финансите Фейзи Бекир, областният управител Илия Илиев, шефът на ОД на МВР Кърджали ст. комисар Венцислав Момчилов, председателят на общинския съвет Раиф Мустафа, омбудсманът Расим Муса и отец Петър Гарена.Пред Паметника на освободители бяха поднесе много цветя и венци от държавни институции, учебни заведения и патриотични организации. Тържеството продължи с богата концертна програма на художествени съставите на Общински център за култура и младежки дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай