С панихида и цветя Банско почете Илинденската епопея

С панихида и цветя Банско почете Илинденската епопея | StandartNews.com

Банско. Стотици банскалии засвидетелстваха почитта си към героите от Илинденско – Преображенското въстание. Те присъстваха на панихида в църквата „Св. Троица", където бе и кметът на общината Георги Икономов, както и екипът му. С полагане на венци и цветя пред паметника „Банско помни героите си" продължи отбелязването на знаменитата дата.

Пред събралото се множество кметът заяви: „Ние не само трябва да отгръщаме страница по страница историческия летопис, но и сме длъжни да пишем новата успешна история на нашия край – упорито, стъпка по стъпка, с кураж и постоянство. Така, както са ни учили предците ни".

Тържествата в общината ще продължат в събота в с. Кремен. На историческата местност „Харамибунар" ще има концерт на самодейните състави от читалище „Светлина" и оркестъра на Панчо Иванов. В неделния ден самодейните състави към читалище „Никола Вапцаров" и оркестър „Щуро Маке" ще се погрижат за доброто настроение на жителите и гостите на Банско в местността „Чалин Валог". Освен годишнината от въстанието ще бъде отбелязан и Деня на Пирин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай