С обществена поръчка избират кой ще събори бетона в Яйлата

С обществена поръчка избират кой ще събори бетона в Яйлата | StandartNews.com

В момента Регионалната структура на ДНСК в Добрич прави количествено-стойностна сметка и с обществена поръчка ще търси фирма, която да премахне незаконния строеж в Яйлата. Това съобщи началникът на добричката структура на инж. Пенчо Керванов, като добави, че задължително ще бъдат набелязани и мерки по безопасност, защото обектът е на трудно достъпно място.

Както "Стандарт" писа, строежът на инвеститора - братя Иван и Илко Павлови от Генерал Тошево, бе обявен за незаконен окончателно с решение на Върховния административен съд от 2 юли т.г., като в мотивите си магистратите посочват, че безспорно строежът е в границите на археологически резерват и се касае за строеж първа категория, което е недопустимо в резерват.

С излизането на съдебното решение от последната инстанция бе даден срок до края на юли строежът да бъде премахнат от собствениците, като нормативната уредба е спазена и на инвеститорите са били връчени покани за доброволно изпълнение. До 31 юли обаче не са предприети никакви действия от страна на собствениците и затова ДНСК преминава към принудително премахване на незаконния обект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай