С над 10 на сто увеличават собствените приходи старозагорските общинари

С над 10 на сто увеличават собствените приходи старозагорските общинари | StandartNews.com

Стара Загора. Приходите от местни данъци и такси през 2015 година да се увеличат с близо 11 на сто в сравнение с миналата година и да достигнат общо 18 620 хил. лева. Това предвижда Бюджет, 2015 на Старозагорската община. Това обаче няма да е за сметка на по-високи налози, а резултат на по-добрата им събираемост. Общината приключи финансовата 2014-та с бюджетен излишък от над 3,5 млн. лв. „И за тази година не предвиждаме увеличаване на данъците или промяна в размерите на таксите за детски градини, детски ясли и предоставяните социални услуги независимо, че те покриват все по-малка част от реалните разходи", увери председателят на общинския съвет Емил Христов. Той представи пред медиите днес бюджетната рамка за тази година преди да бъде гласувана от общинските съветници идната седмица.

„Това е най-добрият, и като абсолютни цифри, като баланс на разходите проектобюджет от началото на мандата на кмета Живко Тодоров", категоричен бе Христов. Общият размер на субсидията от централния бюджет за държавно-делегираните дейност е малко над 51, 3 млн. лв, като увеличението спрямо бюджет, 2014 е с 2 208 хил. лева, или ръст от 4, 49 на сто.

През 2015 година Старозагорската община предвижда над 12,4 млн. лв за капиталови разходи, като огромната част – над 10, 7 млн. лв, са от собствените приход и само 1,7 млн. лв от републиканския бюджет. В проекто-поименният списък за основни ремонти са предвидени близо 7 млн. лв, като ще бъдат довършени и преходните обекти.

В проектобюджета на общината за 2015 година са заложени и обновявани и ремонти на межудселски пътища, на сградите на кметства и читалища в редица села -. Подслон, Преславен, Оряховица, Яворово, Сулица, Дълбоки, Могила, Малка Верея, Ракитница и Кирилово и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай