Ромео излетя с кола в морето (обновена)

Подозират, че е бил упоен и принуден да се самоубие

Ромео излетя с кола в морето (обновена) | StandartNews.com

Варна. Черен "Опел Астра" в морето вдигна на крак екипите на Гражданска защита. Сигналът за потъналата кола бил подаден от рибари в нощта срещу вторник. Във водата спасителите не открили нищо, затова извикали на помощ водолази. Специалистите открили колата, а в нея на задната седалка и 20-годишен младеж. От документите в джоба му станало ясно, че това е Йордан Стоянов, на 20 г. По отсечката, която изминала колата, преди да падне във водата, не е открит спирачен път, което означава, че возилото е било засилено към морето, обясниха разследващи. Те работят по няколко версии. Първата от тях е, че Йордан се е метнал с колата в морето след скандал с приятелката си. Близки до момчето разказали, че двамата се разделили час преди инцидента след дълга връзка. Според тях Данчо не е успял да преглътне раздялата с приятелката си.

Освен версията за планирано самоубийство или нещастен случай обаче има и хипотеза, че младежът е бил упоен и убит по този начин, за да се заличат следите от тежкото престъпление. За установяване на точните причини за смъртта е назначена съдебно-медицинска експертиза. Предстои извършването и на съдебно-химическа експертиза, чрез която да се установи дали има следи от употреба на алкохол или наркотични вещества в кръвта на загиналия. По случая вече е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.127 от НК, което се води под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Варна.

На същото фатално място преди 6 години фоторепортерът и водолаз Орлин Цанев откри потънала кола "Фолксваген Поло" с мъж и жена в нея. Впоследствие се установи, че двамата удавени са издирвани повече от година от близките им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай