Родопчани събират средства за възстановяване на изгорял дом

Родопчани събират средства за възстановяване на изгорял дом  | StandartNews.com

Момчилград. Момчилград организира дарителска кампания за събиране на средства в помощ на бедстващото семейство в село Конче, което остана без дом след пожар миналата година. Доброволческата акция придоби обществена популярност и получи подкрепата на стотици жители от общината. В кампанията участват и момчилградчани, които живеят в чужбина.

„Много хора се включиха в потушаването на пожара в къщата през септември миналата година. Комшулукът в селото е за пример. Основите и стените на сградата в голяма степен бяха издигнати с усилията на местните жители", обясни кметът на селото Себахтин Кадир. Ремонтът на срутената къща продължава и трябва да приключи в началото на март.

„Трагедията на едно семейство обедини граждани, институции и бизнесмени да протегнат ръка на изпадналите в беда хора. За пореден път родопчани доказват, че са широко скроени в името на добрите дела", заяви кметът на Момчилград Акиф Акиф, който ежеседмично инспектира строителните дейности по възстановяване на изгорелия дом. За набиране на средства за пострадалото семейство от с. Конче е открита и специална банкова сметка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай