Родопчани отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа

Родопчани отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа | StandartNews.com

Кърджали. На 9 май пред паметната плоча на загиналите при боевете на Драва и унгарската пуста в Кърджали се събраха военни ветерани и много кърджалийци. Те поднесоха венци и цветя в знак на признателност към саможертвата на българските войни.

"Девети май е обединителна дата за световния мир. Нека децата ни знаят за войната само от учебниците по история, а небето над Родината да е мирно", каза в словото си зам.- председателят на Областния съвет на ветераните от войните Павел Петков. 68-годишнината от края на Втората световна война и Денят на Европа бяха отбелязани и в Ардино, Момчилград и Кирково.

С военни маршове, изпълнени от Детския фанфарен оркестър, започна поклонението пред паметната плоча на загиналия на фронта в Унгария крумовградчанин Емил Колев. Бяха поднесении венци и цветя и пред паметника на убитите опълченци през 1913 г. в двора на бившето военно поделениев града. На честването в Крумовград присъстваха ветераните от Отечествената война, които по традиция получиха парични награди от кмета на общината Себихан Мехмед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай