Рибари откриха труп в мрежите си

Рибари откриха труп в мрежите си | StandartNews.com

Бургас. Несебърски рибари откриха труп на мъж. Те го намерили случайно, докато прибирали от морето мрежите, пълни със сафрид. "Трупът се е заплел в мрежите и момчетата са го измъкнали на корабчето. Повикали са полиция и трупна линейка на Спешна помощ", разказаха очевидци пред "Стандарт".

В събота по обяд тялото на удавника бе откарано в моргата в Бургас за аутопсия. Рибарите извадили трупа заедно с мрежите на около 4 мили навътре в морето близо до Несебър. Според разследващи става въпрос за удавяне.

Първоначално една от версиите бе, че това може да е труп на нова жертва на потопа във Варна и тялото да е било довлечено от морето на юг. Другото предположение е, че откритото тяло е на поморийския капитан Емил Масларов. То бе потвърдено неофициално по-късно в събота от съдебни лекари от Бургас, цитирани от "Флагман".

Масларов падна зад борд на 3 април тази година. 35-годишният мъж изчезна от кораба си "Одесос" на десетина мили навътре в морето и оттогава е в неизвестност. Проведена бе мащабна акция по издирването му, но тялото не бе открито.

Близки на Масларов трябва да отидат в моргата, за разпознаване, но разследващи изразиха съмнение, че то ще премине успешно, тъй като трупът е силно разложен. Предстои назначаване и на ДНК експертиза за установяване самоличността на трупа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай