Ремонтират с близо половин млн. лв. тротоарите в село Малка Арда

Ремонтират с близо половин млн. лв. тротоарите в село Малка Арда | StandartNews.com

Смолян. Започва реконструкция на тротоарите в село Малка Арда, община Баните. Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция на България Дора Янкова пред журналисти. Инвестицията е на стойност 434 хил. лв., съобщиха от пресцентъра на БСП.

Средствата са осигурени от Министерството на инвестиционното проектиране по "Процедурата за подпомагане на малките населени места за изпълнението на благоустройствени дейности, техническа инфраструктура и проекти със социална насоченост", финансирана по линия на Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

„На всяка среща хората ми поставяха като основен проблем тротоарите. Радвам се, че като техен народен представител успях да съдействам за решение на проблема", каза Янкова.

Освен инвестицията от близо половин милион лева за нови тротоари, от Публичната инвестиционна програма на правителството, се влагат още 300 хил. лв. за реконструкция на улици в село Арда, изтъкна народната представителка.

Наред с обновяване на инфраструктурата село Малка Арда ще получи правна помощ по отношение на проблемите със земеразделянето, увери Янкова и обясни, че ще се търси решение на проблема и с площите за лов на местната дружинка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай