Рекламират Дунавската стратегия на ЕС със сал

Рекламират Дунавската стратегия на ЕС със сал | StandartNews.com

Видин. Необичаен плавателен съд – сал, акустира на брега на Дунав при Видин. Екипажът – капитан Антон Антимов, Юрген Айзеле и Иван Панкев, е избрал да хвърли котва на плажа при крепостта „Баба Вида".

Пасажерите на сала рекламират Дунавската стратегия на ЕС, която предвижда изграждане на инфраструктурни обекти по реката и подобряване на качеството на живота в селищата от поречието.

Общината във Видин разпъна шатри на брега, за да представи възможностите на града за туризъм. Местните занаятчии и винарни също показват продукцията си.

Салът е изработен с технология от минали векове по проект на Технологичен център – София, сдружение за иновации и нови технологии и сдружение за развитие на туризма в Тутракан. Негов ръководител е Юрген Айзеле.

Салът има дължина 18 метра и тежи 50 тона. Предвидено е да спре на 23 места по реката както на българския, така и на румънския бряг. След месец ще акустира в Силистра – последната спирка на рекламното му пътешествие. На сала не могат да бъдат приемани други пасажери, освен членовете на екипажа. Любопитните обаче могат да го разглеждат и да се качват на борда му по време на спирките близо до брега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай