Развяха трибагреник над село Крупник за 24 май 2014 г.

Развяха трибагреник над село Крупник за 24 май 2014 г. | StandartNews.com

Крупник. Националният ни трибагреник се развя на 12-метров пилон в местността Градище в Малешевска планина. Българското знаме се вижда от Крупник, даже и от съседните села Полена и Черниче. В навечерието на 24-и май инициаторите – кметът на община Симитли Апостол Апостолов и управника на Крупник Григор Дуев, издигнаха българския трибагреник.

В местността Градище има останки от живот още от римско време. Там археолози все още имат работа по изучаване на античната крепост. „Там има много история и такова място е най-подходящото да издигнем българското знаме", обясни Дуев. Националният флаг е голям цели 15 квадратни метра.

В Симитли деца от ОДЗ „Радост" изплетоха цветен венец за светите братя Кирил и Методий за 24 май. Сръчните хлапета цял ден, в навечерието на празника, осукваха рози, зеленика и градински цветя. С много настроение за празника децата изпълниха стихове, песни и танци пред ликовете на братята първоучители, изписаха първите букви на имената си и с тях украсиха таблото за честване на 55 години от откриването на детската градина в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай