Раздават колеедни картички на минувачите в Силистра

Раздават колеедни картички на минувачите в  Силистра | StandartNews.com

Кметството ще даде материали на всички, които искат да отправят ръчно изработено послание за празника

Кампания за изработване и подаряване на коледни картички стартира в Силистра. От наачалото на декември до деня на Бъдни вечер деца и младежи ще обикалят улиците в крайдунавския град и ще раздават празнични послания на минувачите послучай Коледа и Нова година.

Акцията „Подари ми коледна усмиивка!" се организира от местната управа. Доброволци, организирани от Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнлетни, ще са двигатели на инициативата, съобщиха от кметството.

Общината ще осигури картони, моливи, цветни хартии за всеки, който иска да се включи в акцията. Във всички училища и детски градини в Силистра ще бъдат организирани ателиета за направа на картиичките. Семейства, които искат да изработят посланията си у дома, ще могат да си вземат материали за вкъщи, с условие да предоставят готовите си картички на разпростанителите до 13 декември.

Коледната каартичка има 174 годишна истроия. Пръв изработил и изпратил празнично послание на картон послучай празника английският лоорд сър Хенри Коул.В България първата коледна картичка изпратена по пощата датира от 1885 година, а неин подател е княз Фердинанд І.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай