Работник се преби от строеж в село Баня

Работник се преби от строеж в село Баня  | StandartNews.com

Мъжът поставял стъклопакет на нов хотел

Строител издъхна при трудова злополука в разложкото село Баня в понеделник малко след 14,00 часа. Мъжът работел с бригада на новостроящ се луксозен СПА хотел, който се намира близо до хотелски комплекс „Римска баня". Поставяли стъклопакети по сградата. Работникът обаче изведнъж загубил равновесие и полетял от третия етаж, а след това върху него се изсипала и част от стъклопакет. Във фаталния момент той е бил качен на платформа. Загинал е на място.

Извиканият медицински екип от Спешен център – Разлог само констатирал смъртта на работника. Установено е, че загиналият е 63-годишният Светослав Х. от София. Той се трудел на новостроящия се четиризвезден хотелски комплекс в разложкото село. Инвеститор на обекта е софийска фирма. Починалият работник обаче е бил нает от фирма подизпълнител, която трябвало да изгради и монтира дограмата на сградата. Дирекция Инспекция по труда" - Благоевград научи от медиите за трагичната трудова злополука. Веднага са изпратени от областния център двама инспектори, за да проверят на място причините за фаталния инцидент.

„При нас няма сигнал нито полицията, нито от фирмата работодател. Тепърва ще проверяваме как се е стигнало до тази ситуция. Все още нямаме информация дали са спазени правилата за безопасност на труда, нито пък знаем дали загиналият мъж е имал трудов договор", заяви директорът на „Инспекция по труда" Петър Попадийн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай