Пуснаха тока в Люлин

Пуснаха тока в Люлин | StandartNews.com

Електрозахранването на всички засегнати от пожара в столичния квартал „Люлин" е възстановено. Причина за разразилия се пожар в колектор е външна намеса – опит за кражба на меден кабел, съобщиха от ЧЕЗ.

Около 50 хиляди домакинства в София останаха без ток повече от 24 часа заради поредица от нагли кражби.

Въпреки загасените през нощта от пожарната пламъци екипите на ЧЕЗ бяха затруднени да започнат дейности по подмяна на повредените кабели заради дима в колектора.

Наложи се отново да бъде използвана техника на пожарната за отвеждане на отровните газове. Едва след това аварийните екипи можеха безопасно да влязат в колектора под земята и да започнат възстановителните работи.

"Колегите работиха под земята, непрестанно, при изключително трудни условия, намалена видимост и с маски. Наложи се да подменят голяма част увредени кабели, като само преди година всички кабели в колектора бяха сменени с нови. Цял ден ни съпътстваха непредвидени ситуации, но към 22 часа почти навсякъде електрозахранването беше възстановено, а сега вече всички клиенти имат ток", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ.

Подменен е и изгорелият вследствие на кражба на масло трансформатор в столичния квартал „Надежда". В следствие на посегателството близо 400 клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в почивния ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай