Пуканките на Варна влязоха в съда

Пуканките на Варна влязоха в съда | StandartNews.com

Варна. Скандалите за пуканки, сладолед и царевица, които съпътстваха предсрочните кметски избори край морето, влязоха в съда. Районните магистрати дадоха ход на делото за клевета, заведено от бившия депутат и областен лидер на ГЕРБ Павел Димитров срещу кмета на Варна Иван Портних. Жалбата е срещу изявление на градоначалника по време на предизборната кампания в интервю за регионалното издание на централен ежедневник, в което се посочва: „От бъдещия градоначалник зависи дали г-н Димитров ще запази местата за продажба на сладолед, пуканки и царевица, които има из града. Очевидно не може да разчита на мен, затова и е намерил цената, която да плати за търговския си комфорт при опонента ми."

Техническа грешка в посочената в жалбата дата за печатното издание отложи делото, което е наказателно от частен характер и е по чл. 148 ал. 2 за клевета. Ексдепутатът съди кмета за 1 лев , като каза, че не е завел делото за пари, а да излезе истината. Като адвокат по професия той сам пое защитата си и настоя пред съда да изисква информация от община Варна дали притежава места за продажба на пуканки, сладолед и царевица. Градоначалникът повери защитата си на двама адвокати и заради служебни ангажименти не се яви в съда.

Преди да хвърли оставка след февруарските събития бившият кмет на Варна Кирил Йорданов написа и публикува дълго писмо със заглавие „Обичате ли пуканки, г-н Димитров до бившия депутат, който първи му я поиска открито.

Самият Павел Димитров напусна редиците на ГЕРБ след балотажа на кметските избори. Той стана един от учредителите на БАСТА. Ексдепутатът беше и областен лидер на ГЕРБ, като на партийния пост го наследи сегашният кмет Иван Портних.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай