Проверяват техниката за зимна поддръжка в Кърджалийско

Проверяват техниката за зимна поддръжка в Кърджалийско | StandartNews.com

Кърджали. До 15 ноември ще бъде проверена техниката на фирмите, които извършват зимното поддържане на пътищата на територията на област Кърджали. Ще бъде проверена и готовността за изтегляне на закъсали тежки товарни автомобили. Започват проверки и за наличието на определени количества пясък и сол. Това стана ясно на заседанието на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия, което се състоя днес в Областна администрация Кърджали.

„Подготовката е добра. Имаме готовност за действия", заяви комисар Христо Тодоров, зам.- ръководител на щаба за изпълнение на областния план.

В заседанието участваха представители на ОД на МВР, Центъра за спешна медицинска помощ, ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението", Регионална здравна инспекция, „ЕВН – България Електроразпределение", „В и К" ООД, Областно пътно управление, общини и ръководители на други териториални структури.

76 души са на хемодиализа на територията на областта и е създадена организация за хоспитализация в Кърджали на живеещите извън областния център. Проблем на територията на областта е липсата на приют за временно настаняване на бездомни хора през зимата, стана ясно още на заседанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай