Проверяват Художествената академия в Сливен

Проверяват Художествената академия в Сливен | StandartNews.com

Инспекторатът към Министерството на културата ще стартира проверка в Художествената академия "Димитър Добрович" в Сливен. Процедурата е задействана заради сигнали на група преподаватели, съобщават от пресцентъра на ведомството. Сигналите са насочени срещу директорката на училището Пенка Кушкиева.

Министерството е възложило на регионалните инспектори към МОН в града да проверят и учебния процес в академията. Вежди Рашидов е издал заповед за анулиране на резултатите от проведения конкурс за директор на художественото училище.

Миналата седмица учители от академията поканиха Рашидов на посещение, за да се запознае със случая. Преподавателите се оплакаха, че новата директорка ще превърне гимназията в училище с усилено изучаване на рисуване.

Самата Кушкиева пък видя в думите им опит за персонална атака. "Това е опит да бъда дискредитирана. Заявявам, че това е мощен удар срещу мен и опит да ми се наенесе психически тормоз, за да се откажа от спечеления по законов начин конкурс за директор", убедена е директорката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай