Проверяват антимафиоти за контрабанда

Лампите в къщата на Бисеров не светят, твърдят съседи

Проверяват антимафиоти за контрабанда | StandartNews.com

София. Висши служители в бившата ГДБОП са били замесени в каналите за контрабанда. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев в "ДикOFF" по Нова. МВР шефът има "основателни съмнения", че антимафиотите по високите етажи не само са покровителствали каналите, ами са взимали и дейно участие. "Сега ще си свършим работата", отговори той на въпрос какво ще се случи с тях. Йовчев отправи критика към предшественика си Цветан Цветанов. Според министъра досега само антимафиотите са се занимавали с контрабандата, а на другите структури на ведомството е било забранено да се занимават с каналите. "Останах с впечатлението, че според ГДБОП такова животно като контрабанда няма", каза Йовчев. "Ще променя този начин на работа", закани се той.

Цветлин Йовчев потвърди, че сигналът за Христо Бисеров е дошъл от чужди разузнавателни служби. Министърът коментира още, че е бил в добри отношения с него, тъй като бившият депутат е помагал много със законопроекти за работата на вътрешното ведомство.

"Не съм виждал никой да влиза и излиза от къщата последните дни". Това пък каза един от съседите на бившия депутат Христо Бисеров пред "Стандарт". По негови думи вечер не се виждали и светнати лампи. Очаквано никой не отговори на позвъняването на звънеца на портата на къщата. Запитани за казуса, повечето съседи отклоняват въпросите. "Не знам, нищо не съм видял, нищо не съм чул", бе отговорът на повечето от тях. Съседите са единодушни, че Бисеров вече не е в България. Междувременно президентът (2002-2012) Георги Първанов похвали прокуратурата за работата по казуса. "Вижда се, че вече няма недосегаеми. Прокуратурата пипа здраво и това трябва да е урок за всички, които се занимават с управление", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай