Провериха 23 заведения в Кърджалийско преди студентския празник

Провериха 23 заведения в Кърджалийско преди студентския празник | StandartNews.com

Кърджали. Проверки в 23 заведения на територията на област Кърджали бяха извършени в специализирана операция, свързана със сигурността по време на студентския празник, съобщиха от областната дирекция на МВР Кърджали.

В 10 от обектите не са открити никакви нарушения на противопожарната безопасност. Най-често констатираните пропуски са свързани с липса на осветителни тела, на пожарогасители и наличие на неактуализирани схеми за евакуация. За всички установени нередности са изготвени и връчени писмени разпореждания на собствениците.

Съставени са и два акта за административни нарушения – в единия от обектите не е била извършена проверка на годността на противопожарните уреди, а в другия е било установено използване на газови уреди в кухненската част, която е под нивото на терена.

Охранителна полиция е изготвила план за осигуряване на обществения ред в населените места и в районите на заведенията, където ще се организират студентски тържества. Предвиден е и засилен контрол по пътищата с оглед предотвратяването на тежки произшествия, спазването на режимите за скорост, установяване на неправоспособни водачи и такива, които шофират след употреба на алкохол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай