Протестиращи в Петрич кръстиха улица "Корупция"

Протестиращи в Петрич кръстиха улица "Корупция" | StandartNews.com

Бизнесмени и жители на Петрич подновиха протестите срещу кмета Вельо Илиев и екипа му, които обвиняват в корупция и съмнителни обществени поръчки. Над 80 коли участваха в мирно автошествие в петък следобед из улиците на южния град. С надути клаксони и призиви за оставка, протестиращите преминаха пред сградата на кметството и се насочиха към дома на заместник - кмета Христо Георгиев, но полицейските патрули ги спряха. Затова недоволните от кметското управление поставиха на улицата бутафорна табела, която кръстиха "Корупция", а след това "свещеник" освети придобивката. По този начин те изразиха възмущението си, че мястото, където живее Георгиев, е благоустроено за сметка на останалите квартали.
От общината опровергаха това и уточниха, че улицата е благоустроена със средства на живеещите там, а не с пари на общината.

Протестът бе организиран от Сдружението за гражданско управление и контрол на община Петрич. Проявата бе подкрепена и от Сдружението на строителните предприемачи. "Няма да спрем с протестите, докато кметът Вельо Илиев не подаде оставка. Следващата седмица ще направим автошествие из селата в Подгорието, за да може и хората там да разберат кой и как ги управлява", заяви Александър Василев, председател на сдружението на строителите в южния град.

Прокуратурата се самосезира миналия месец след репортерско проучване за корупционни практики при обществените поръчки и извърши проверка на управлението в общината. Очакват се резултатите от прокурорското разследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай