Протестиращи трошат електромери

Протестиращи трошат електромери | StandartNews.com

Велико Търново. Протестиращите срещу високите сметки за ток във Велико Търново строшиха демонстративно стар електромер пред касите на енергот. Близо 200 души с национални знамена и траурен флаг "Енерго-про вън!" скандираха "Всеки ден ще е така, до победата" и "Енерго-про, отивай си с добро". Недоволните призоваха и касиерките от инкасаторския пункт да се присъединят към тях, защото също плащали високи сметки.

Българи и роми заедно пяха националния химн. Те изрично заявиха, че не са излезли против правителството на Бойко Борисов, а срещу цялата политическа система и управляващите през последните 23 години. Това отприщи възгласи "Всичките на съд", "Мафия" и "Партиите вън!". Хората отново настояха за национализация на ЕРП-тата със строг граждански контрол.

Хората освиркаха местния председател на Национален фронт за спасение на България Димитър Митев, който поиска думата като гражданин.

Недоволните затихнаха в едноминутно мълчание в памет на Васил Левски и на самозапалилия се младеж във Велико Търново. Те насрочиха нов митинг за 17.30 ч. в сряда.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай