Прокурори издирват садистите, подпалили Любчо

Прокурори издирват садистите, подпалили Любчо | StandartNews.com

Бургас. Районната прокуратура в Бургас се самосезира по случая със запаленото бездомно куче и започна разследване. От държавното обвинение съобщиха, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 325-б, ал. 1 от НК. Според предварителните данни подпалвачът на животното е 16-годишно момче с името Исус, което живее в ромския квартал "Комлука". До момента обаче самоличността на садиста не е разкрита.

 

Бездомното куче Любчо бе подпалено преди седмица и в момента за него се грижат доброволците от фондация "Приятели на животните". Животното е с жестоки рани следствие на изгарянето. Снимки с обезобразеното куче обиколиха вчера електронните и печатни медии.

 

Преди да се намеси фондацията, първа помощ на животното е оказала бургазлийката Катюша Попкармезова. Жената работи в частна фирма в района, където е станал инцидентът, и случайно видяла изгореното животно. Попкармезова е купила с лични средства лекарства. Тя работи в Асоциацията на българските предприятия за международни превози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай