Прокуратура погна банкер откраднал 65 000 лв.

Прокуратура погна банкер откраднал 65 000 лв. | StandartNews.com

Габрово. 39 годишен банкер от Севлиево успя да открадне 65 000 лв. от сметките на клиенти чрез различни финансови операции директно от бюрото си докато е на работното си място. Служители на севлиевската полиция вече приключили работата по преписката срещу мъжa в ролята му на длъжностно лице в местен банков клон.

Мнението на разследващите за престъплението е за неправомерни разпореждания с парични средства на стойност над 65 000 лв., информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. В хода на проверката било установено, че 39-годишният служител е осъществявал тегления, преводи и покупко-продажба на суми в лева и валута от сметки и депозити на клиенти без тяхно знание и съгласие.

През периода септември 2009-февруари 2013 г. присвоил 1 195 лева чрез тегления в касата на банката от името на двама клиенти. За периода от месец януари 2011 г. до март 2013 г. банкерът наредил преводи без правно основание от сметките на шестима клиенти към сметките на двама севлиевци, чиито карти, кредитна и дебитна, държал и ползвал. След това преведените суми били изтеглени чрез двете банкови карти.

Случаят е предаден на Окръжна прокуратура в Габрово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай