Приключи рехабилитацията на 25 км общински пътища в Момчилградско

Приключи рехабилитацията на 25 км общински пътища в Момчилградско | StandartNews.com

Кърджали. Близо 25 км от общинската пътна мрежа в Момчилградско са ремонтирани по Програмата за развитие на селските райони. Най-голямата обновената отсечка с дължина 12 км е между селата Звездел – Нановица. Чрез рехабилитацията се намалява не само риска от пътни произшествия, но се осигурява бърз достъп до здравните, образователните и административните услуги за жителите на пет кметства – Звездел, Нановица, Неофит Бозвелиево, Лале, Кос и Джелепско. Пътят осигурява и директна връзка със съседната община Крумовград.

Реконструкцията на 8,3 км пътната връзка Равен – Биволяне ще подпомогне пък не само безопасността на движение, но и развитието на туризма. Вече ще има по–лесен достъп до тракийското светилище Орфей край Татул и на Харман кая край Биволяне, както и до религиозния комплекс „Елмалъ баба теке" и резервата „Боровец".

Със средства по ПРСС за първи път е рехабилитиран и участъкът между селата Седлари и Градинка - 1,2 км. Според местните жители новият път им дава и бърз достъп до трасето към граничния пункт „Маказа" с Гърция. Хората от селата Загорско и Садовица за първи път ще пътуват по нов път, защото откакто съществуват двете населени места отсечката не е била асфалтирана.

От общинска администрация Момчилград коментираха , че рехабилитацията на голяма част от общинската пътна мрежа ще улесни не само транспортните връзки между населените места, но и хилядите туристи, които посещават региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай