Приключения и забавления за децата в Благоевград

Приключения и забавления за децата в Благоевград | StandartNews.com

Хлапетата в Благоевград се радват на приключения и забавления този уикенд по време на Детски панаир. Сред атракциите има корпус за бързо гърмене и ателие със символа на Благоевград – кон. Стотици малчугани се включиха в над 40 културно-образователни инициативи на площад „Македония" и площад „Георги Измирлиев" в съботния ден. Събитието се организира от общината и Фондация „Изиарт", входът за всички е свободен.

Стартът на шоуто дойде с приказка, пресъздадена от актьорите от кукления театър. После децата започнаха да творят най-различни неща - сапуни, модели, фигури, в различните работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство...

Децата се запознаха с интересни факти за света и природата в специално ателие по наука, а на площад „Георги Измирлиев" специалисти от „National Geographic" им показаха различни опити. За почитателите на книги има и шатра „Книгомания", в която могат да се прочетат различни факти за заобикалящия ни свят. Всеки желаещ има възможност да се качи в пожарните автомобили, позиционирани на площад „Македония" и да научи повече за работата и предизвикателствата на пожарникарите. Гримьори пък изрисуваха лицата на десетки хлапета.

Танцово-музикалната програма вдъхнови малките зрители да пеят и танцуват. За желаещите да станат звезди се предлагат и бързи курсове по барабани.

Основната цел на проявата е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата с помощта на творчески ателиета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай