Президентът чества Илинден в Благоевград

Президентът чества Илинден в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Президентът на Република България Росен Плевнелиев и Националната гвардейска част на страната ще пристигнат в Благоевград в събота. На 20-ти юли те ще присъстват на кулминацията на тържествата по повод 110 години от Илинденско-Преображенското въстание. Тържествена заря - проверка ще озари небето над града, за да припомни храбрия подвиг на героите, дали живота си за свободата на българския народ.

Програмата по повод 110-годишнината от Илинденско-Преображенската епопея ще започне в 11:00 часа в двора на благоевградския храм „Въведение Богородично". Официалната церемония ще продължи с издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония". По обяд ще започне празничният концерт. Тържествата ще продължат на площад „Георги Измирлиев" от 21:00 часа. Националната гвардейска част на Република България ще проведе тържествена заря - проверка.

От 21:30 часа на открита сцена на площад „Георги Измирлиев" в концерт - спектакъл ще излязат емблематични за Пиринския край изпълнители, които ще разкажат с музика и танц историята на една свобода. Ансамбъл „Пирин", Любка Рондова, Руска Стоименова, Владислав Вълчев, Николай Кимчев, Кирил Костов, Стойка Германова са част от имената, които ще пренесат благоевградската публика 110 години назад в историята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай