Прекратиха разследване на смърт на пациентка в Благоевград

Прекратиха разследване на смърт на пациентка в Благоевград | StandartNews.com

Прекратено е наказателното производство срещу неизвестен извършител за смърт на млада жена в болницата в Благоевград. То бе образувано след жалба на близките на И. Я., починала на 12 юни 2014 година в отделението по реанимация. Според роднините на издъхналата жена, лекуващите я лекари не били категорични в поставените диагнози. Имало и подозрения, че провели неадекватно лечение и проявили немарливо изпълнение на служебните си задъжения. Всичко започнало на 5 юни 2014 г. около 16:00 часа в магазин в центъра на града. Жената се оплакала от силно главоболие, изтръпване на ръката и повръщане. Линейка я транспортирала в реанимация. Установено е, че има епилептичен гърч, тъй като пациентката е страдала от това заболяване, но терапията била прекратена по предписание на специалист.

Невролог установил, че жената е в тежко общо състояние. Тя е интубирана и поставена на командно дишане. Не могли да й направят скенер на главата заради неработещ асансьор. Докато е в отделението, пациентката изпадала неколкократно в клинична смърт. Младата жена издъхнала на 12 юни. Десет дни по-късно е назначена комисия, която прави проверка на случая. Изводите са, че жената е починала от кръвоизлив в мозъка.

В хода на досъдебното поризводство са разпитани всички лекари, които са я лекували. Според вещите лица поведението на медицинските екипи е било адекватно на клиничното състояние на пациентката.

Окръжните магистрати приеха, че в случая не може да се говори за лекарска грешка, нито за немарливо изпълнение на служебните задължения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай