Прекъснал студент в банда за въоръжени грабежи

Прекъснал студент в банда за въоръжени грабежи  | StandartNews.com

Варна. Прекъснал следването си студент от Варна, който изпаднал във финансово затруднение, е сред задържаните трима младежи, извършвали въоръжени обири край морето, съобщава пресслужбата на Апелативения съд.

Магистратите са потвърдили най-тежката мярка задържане под стража на 21–годишния Георги Димитров, 19-годишния Боян Добрев и на 21 –годишния Стоян Туримацов, които са зад решетките от 14 февруари с решение на Варненския окръжен съд. Бандата е вилняла от ноември м.г до февруари т.г след като бяха закопчани за извършени два въоръжени обира на хранителни магазини. А поне 10 нападения на търговски обекти е имала престъпната група.

При обиски в домовете им са иззети оръжия ,маски и други доказателства за извършените обири. Всеки от тримата е обвиняем за тежки умишлени престъпления, извършени в престъпно съдружие. Прекъсналият студент Георги си е признал всичко, съдействал е на разследващите, но съдът го остави в ареста.

Той е участвал в двата въоръжени грабежи на магазини. Както те така и останалите обири са били предварително организирани, обмислени и старателно подготвени. Бандата е набавяла средства за прикритие, разпределяни са роли на всеки един от участниците в нея. Наказанието, което предвижда законът е лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай