Преглед на регионалния печат във Видин

Преглед на регионалния печат във Видин | StandartNews.com

Видин. „Реал Мадрид" обучава наши треньори" е новината от първата страница на вестник „Видин". Фондацията на известния клуб ще открива и спортно социално училище във Видин, в което ще бъдат включени деца от семейства в неравностойно положение. Направиха първа копка за изграждането на пътя от село Салаш до границата, съобщава още вестникът.

Интервюто в броя е с професор Иван Стоянов по повод 177-та годишнина от рождението на Васил Левски. Озаглавено е „Само четири ли са въпросителните?" Левски е имал много повече въпроси към народа си и е мислел за него през дългия си път от Къкрина към бесилото, твърди историкът. Представена е и новата му книга за Любен Каравелов и Васил Левски.

Осветиха градската градина от речната гара до колодрума. Издигнати са 28 метални стълба с 56 лампи. Така видинчани ще могат да се разхождат покрай Дунав вечер до късно, четем в друга дописка.

Чупрене получи дар от Германия. Немска община е дарила нов пожарен автомобил на общината в Чупрене. Заедно с колата пристигнали и 11 пожарникари, които трябва да обучат доброволците от селото как се гасят пожари.

Митрополит Дометиан отслужи божествена света литургия в храма на село Градец „Свети пророк Илия", монтираха асансьор в кметството на Гара Орешец, 72 деца са записани в училището в село Горни Лом за следващата учебна година. 8 от тях са първокласници, съобщава още вестник „Видин".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай