Представяме "Кармен" във Франция

Представяме "Кармен" във Франция | StandartNews.com

Стара Загора. Български оркестър и наши солисти ще представят култовата опера на Жорж Бизе "Кармен" във Франция. "Става дума за концертно изпълнение в 6 от най-големите френски градове в началото на юли", разкри един от участниците във френско-българския проект Борис Тасков. Той бил ангажиран от френския импресарио за една от централните партии – влюбеният в шармантната циганка Дон Хосе. Всички останали солисти също щели да са българи, а музиката на Бизе ще звучи в изпълнение на Врачанската филхармония. От целия постановъчен екип единствено диригентът бил французин.

Борис Тасков издържа конкурсния изпит и от началото на годината вече на щат като солист в Старозагорската опера, съобщи друга добра новина пък шефът на трупата Красимир Къшев.

Борето, както свойски феновете на поп-музиката и джаза наричат Тасков, е известен и като вокал на популярната старозагорска банда "Перфект Стрейнджърс". В нея свири друг талантлив старозагорски музикант – китаристът Ангел Демирев, който през миналата година направи уникален джем-сешън с виртуозния Стенли Джордан при гостуването му за Празника на розата в Казанлък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай