Предсрочно пуснаха движението по бул. "Яворов"

Предсрочно пуснаха движението по бул. "Яворов"  | StandartNews.com

София. Движението по столичния бул."Пейо Яворов" при Телевизионната кула вече пуснато след няколко месечен ремонт.

Отварянето на директното трасе без сфетофари при кулата е предсрочно. Целият обект - кръстовището на две нива на бул."Яворов" и бул. "Драган Цанков", ще е завършен до края на ноември.

Заедно с естакадата ще се направи цялостна реконструкция на "Драган Цанков" до бул."Евлоги Георгиев". Паважната настилка ще бъде подменена с асфалтова. Изглажда се канализация, нови тротоари и осветление.

Ремонтът обхваща и моста на Перловска река. По цялото продължение на "Драган Цанков" ще има по две платна в двете посоки, както е и новият бул. "Яворов".

До края на ноември трябва да бъде готово и разширението на бул. "Черни връх", ще приключи и ремонтът на бул."Бъкстон", така че в зимните месеци няма да има затруднения по тези булеварди, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

По повод забележките на Сметната палата за направени нарушения в обществената поръчка за изграждане на транспортен достъп по спортната зала "Арена Армеец" тя заяви, че няма притеснения. Според одита Столична община необосновано е завишила критериите към строителите, като е поискала да докажат 9 млн. лв. приходи от поръчки за последните три години.

"За нас е важно при такива важни инфраструкурни проекти да има завишени критерии, защото ако новосъздадена фирма спечели поръчката после кой ще носи отговорността, ако тя не може да си изпълни ангажимента", каза Фандъкова. Тя заяви, че нито една от фирмите, които са проявили интерес да участват в конкурса, не е обжалвала условията. Съобразяваме се със всички изисквания на Комисията за защита на конкуренцията по отношение на обществените поръчки, заяви градоначалникът.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай