Предозиране с дрога прати младеж в болница

Предозиране с дрога прати младеж в болница | StandartNews.com

Кметица иска среща с полицията за мерки срещу дилърите на наркотици

Младеж от гърменското село Дъбница е приет в болница в коматозно състояние след прием на свръхдоза дрога. Драмата се е разиграла в четвъртък през деня, когато 23-годишният Алил се почувствал зле и припаднал. Лекар от местната здравна служба му е оказал първа медицинска помощ, а след това пострадалият е транспортиран по спешност в МБАЛ"Иван Скендеров" в Гоце Делчев. „Пациентът вече е стабилизиран, няма опасност за живота му. Продължава обаче да е унесен и ще остане още няколко дни за лечение при нас", каза директорът на здравното заведение д-р Мария Радойкова.

По първоначална информация младежът се е предозирал с дизайнерска дрога, известна като „весел чай".

Полицията започна проверка на случая. „Момчето първо трябва да се стабилизира и след това колегите ще го разпитат", заявиха от пресцентъра в областната дирекция.

Кметицата на село Дъбница Синем Бекирова увери, че ще настоява за среща с районното управление в Гоце Делчев, за да се вземат спешни мерки срещу разпространението на дрога в населеното място. Това е третият случай в Неврокопско, в който млад човек е жертва на „весел чай". Миналата седмица в гоцеделчевската болница са настанени двама 18-годишни младежи след прием на наркотици, коментираха лекари. Според тях младите хора взимат една и съща дрога, тъй като са приети с едни и същи симптоми и оплаквания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай