Пребориха 40 нелегални таксита във Видин

Пребориха 40 нелегални таксита във Видин | StandartNews.com

Видин. 40 таксита возят хора, без собствениците им да имат право на превозваческа дейност, съобщиха от областната администрация във Видин. Данните са изнесени на заседание на областната транспортна комисия.

16 са лицензираните фирми, които търпят загуби заради нелегалните превози. Такситата, които возят пътници на цената на билета на лицензираните фирми, сноват постоянно между Видин и Кула, Брегово, Ново село, Връв, Ясен и по-големите села от общината.

И досега са били взимани мерки за спиране на незаконната превозваческа дейност, но те не са дали ефект. На заседанието са набелязани още две – забрана на леки автомобили да спират на двете най-оживени автобусни спирки в града - на автогарата, която е начална, и на общинския пазар. За намаляване на нерегламентираните превози ще допринесе и актуализирането на маршрутните разписания. От комисията препоръчват да започне и кампания за популяризиране на рисковете от нелегалните таксита.

Според легален превозвач обаче, тези мерки едва ли ще доведат до промяна в бранша. Нужни са законодателни мерки, както и криминализиране на нелегалните превози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай