Правят пътешествие по Св. Андрей

Правят пътешествие по Св. Андрей | StandartNews.com

Добрич. Поклоннически тур “По стъпките на Андрей Първозвани”, ще направят общини от България, Румъния, Молдова и Украйна. Това стана ясно след проведен семинар на тема “Традиция, Оригиналност, Уникалност и Богатство за Иновативна Стратегия на Туризма в Черноморския регион” – TOURIST.

Семинарът се проведе в Балчик, като негов домакин бе Европейски институт по културен туризъм “Еврика”. Основната тема бе “Повишаване привлекателността на туризма чрез разработването на нови алтернативни решения за туристически атракции”, като участие взеха кметовете на община Негря, Молдова – Стефан Мангър, община Ефория, Румъния – Йоан Овидиу, представител на общшина Балчик, както и туроператори и хотелиери от Кишинев - Молдова,  Ефория и Балчик.

Това е първият семинар на българска територия в рамките на проект, реализиран от института по програма “Черно море 2007-2013”. Идеята за поклонническия тур е взаимствана от испанския религиозен тур “Ел Камино”, като очакванията са да се увеличат туристите и да се достигне целогодишна заетост на хотелите в Черноморските курорти. В рамките на семинара се набелязаха конкретни мерки за преодоляване общите слабости при развитието на туризма в трансграничния регион.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай