Пожар във варненската джамия, има тежко пострадал

Пожар във варненската джамия, има тежко пострадал  | StandartNews.com

Пожар горя във варненската джамия тази сутрин, информира Фокус.

Рано тази сутрин на телефон 112 е получен сигнал за пожара, след което са се отзовали 3 екипа на Пожарна безопасност - Варна. Оказало се е, че гори вътрешната част на храма. Наложило се е пожарникарите да разбиват вратите, за да започнат гасенето.

След като са влезли в джамията са намерили човек в безпомощно състояние и веднага е била извикана линейка на Бърза помощ. Човекът е с опасност за живота, информира още БНТ. Първоначалната информция бе, че става за имама на джамията, но по-късно стана ясно, че пострадалият е обикновен служител. 

Горят две помещения по около 20 кв. метра, които относително бързо са били загасени. По външната фасада на джамията няма никакви щети от пожара. Щетите са само във вътрешната част.

Потушен е пожарът в джамията във Варна

"Сигнал за пожар в Джамията във Варна е подаден тази сутрин в 6.30 часа на тел.112. Веднага към мястото са изпратени три пожарни автомобила. Установено е, че огъня се е разпространил в странични помещения, основната част на джамията не е засегната. Пострадал е мъж, настанен е в болнично заведение, към момента с пряка опасност за живота. Пожарът е потушен, по първоначални данни e изгоряло оборудването на две странични помещения. Продължава работата по установяване на причините, довели до пожара", съобщиха по-късно от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай