Пожар уби възрастни съпрузи в дома им

Пожар уби възрастни съпрузи в дома им  | StandartNews.com

Възрастни съпрузи загинаха нелепо при възникнал пожар в дома им в санданското село Виногради. 90-г. Атанас Г. и съпругата му Цвета издъхнали от задушаване, по тялото на жената имало и обгаряния. Сигнал за трагичния инцидент подал на телефон 112 в 06,45 часа в събота техният съсед Митко Якарев, който се събудил рано, за да поработи по хладно в градината си. Забелязал гъстия дим в къщата на комшиите си и се обадил на противопожарната служба.

Два екипа огнеборци от Сандански пристигнали на мястото на инцидента и започнал да гаси огнената стихия. При огледа открили мъртви двамата съпрузи.

„Бай Атанас бе на легло след инсулт, жена му се грижеше за него. Имат двама синове в Благоевград, те пристигнаха след трагедията, почти всяка седмица са тук през почивните дни. Тук дойдоха екипи на полицията, криминалисти, линейки. Тече разследване", сподели кметският наместник на селото Румяна Ноцкова.

Двамата съпрузи живели сами в къщата. Телата им са транспортирани за аутопсия, за да се установи причината за смъртта им.

„Най-вероятно баба Цвета се е опитала да избяга от горящия дом, тъй като я откриха паднала до прага на вратата, но не е успяла. Пожарът я е погълнал", споделиха жители на селото. Най-вероятно огнената стихия е предизвикана от късо съединение в електрическата инсталация. Първоначално имало съмнение, че огънят е тръгнал от газов котлон, но тази версия е отхвърлена. Работата на разследващите продължава, по случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай