Пожар овъгли 5 бараки край Стара Загора

Пожар овъгли 5 бараки край Стара Загора | StandartNews.com

Пет бараки от от дървесни плоскости и други лесно горими материали са овъглени от вилнелия пожар в събота в късния след обяд в частните лозя в местността „ Черния мост" по пътя от областния град за Старозагорските минерални бани. Изгорели и са и близо 200 дка треви и храсти, и малко нискостеблени широколистни дървета, съобщиха днес от регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

Огънят е тръгнал от сухи треви и храсти край пътя, най-вероятно от лекомислено изхвърлен незагасен фас от кола, предполагат противопожарни експерти. В гасенето на пожара са участвали 4 противопожарни автомобила от Стара Загора и районните служби в Раднево и Казанлък, служители на горското стопанство и доброволци от общинския спасителен отряд заедно с водоноска на общината.

Пътят на огъня към близката вилна зона на Стаа Загора е бил пресечен, пожарът е бил локализиран снощи. През цялата нощ и днес дежурни са продължили наблюдението върху местността, която горя, за да не се възобнови някое незагаснало огнище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай