Пожар изпепели бивша казарма

Освен наследниците към сградата предявява претенции и общината

Пожар изпепели бивша казарма | StandartNews.com

Хасково. Пожар изпепели бивш военен имот в центъра на Хасково. Сградата на ул.“ Враня“ 8 се намира на метри от местната съдебна палата.

Пожарът  лумнал около 2.30 сутринта на разсъмване. Сигналът е подаден от съседи едва към 3 часа. При пристигането на пожарните екипи стихията вече била пробила покрива, а огнените езици озарявали пространството метри над нея зданието.

Няма пострадали при инцидента, тъй като къщата от години е празна. От време на  време в нея се приютяват наркомани и бездомници, разказаха съседи.

Сградата е ползвана преди години за настяняване на  военнослужещи. Ексминистърът на отбраната Николай Свинаров изпратил писмо преди години, че имотът е собственост на военното комендантство.

Освен наследниците на собственика на къщата, който отдавна е починал, към зданието обаче предявява претенции и община Хасково.

Според осведомени, след началото на сагата около къщата на „Враня“ 8 тя е била актувана като общинска собственост през август миналата година. За този акт на общината е образувано наказателно производство в окръжната прокуратура в Хасково и е назначена предварителна проверка.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай