Пощенска касиерка сви пари от клиент

Пощенска касиерка сви пари от клиент | StandartNews.com

Павликени. Касиерка в пощенска станция в Павликени е обвинена в присвояване на 1500 лева. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Велико Търново.

По време на разследването е установено, че през ноември 2009 година 42 - годишната Р. К. ,  в качеството си на длъжностно лице – касиер в пощенска станция в град Павликени, е присвоила 1500 лева. Парите са били собственост на Българска пощенска банка АД, поверени на служителката, за да ги пази.

Обвиняемата е приела въпросната сума от клиент, който искал да ги внесе във влог. Вносна бележка е била попълнена и подписана и от двете страни. След като клиентът напуснал клона на пощата, касиерката съставила втора вносна бележка. С нея тя си взела парите, клиентът уж клиентът сам ги е изтеглил.

Клиентът на "Български пощи" разбрал за за злоупотребата едва когато през 2012 -а решил да си изтегли внесените по-рано пари. Служителка в банката му съобщила, че сметката му е празна.
 
На касиерката е повдигнато обвинение за извършено длъжностно присвояване във вторник. Освен това й е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай