Полицията „сви” престъпността в курорта Банско

Полицията „сви” престъпността в курорта Банско | StandartNews.com

Банско. През миналата година има спад на извършените престъпления на територията на община Банско. Това стана ясно от отчет на за дейността на Районно управление „Полиция" в курорта в присъствието на кмета на града Георги Икономов и директора на ОД на МВР – Благоевград Васил Митов.

Постигнатите резултати се дължат и на допълнително командированите в курорта полицаи, като разходите се поемат от кметството. Полицейското ръководство докладва за упражняването на постоянен контрол в питейните заведения по отношение на посещения от непълнолетни лица, както и извършването на проверки в нощните барове за спазване на обществения ред и правила.

Управлението в Банско е на четвърто място в Благоевградска област по оперативна работа и разкрити престъпления. Васил Митов очерта някои от най-важните приоритети за 2015г., които включват противодействие на незаконната емиграция, ограничаване на престъпленията срещу личността, противодействие на организираната престъпност, ограничаване на контрабандната дейност. Полицейският шеф допълни, че по време на състезанията от Световната купа за жени по ски алпийски дисциплини в Банско ще бъдат командировани още 30 полицаи с цел недопускане на нарушения и обезпечаване на обществения ред.

„Тази година тук ще се проведат и редица летни фестивали, което ще наложи осигуряване на обществения ред. След зимните месеци ще продължи работата по проекта за водния цикъл, който изисква съдействие за организация на движението от страна на полицейските служители. Съвместни патрули по пътя Банско – хижа „Вихрен" през лятото трябва да регулират движението, тъй като през почивните дни е доста натоварено. Очаквам да изготвим заедно промените в Наредба № 1 на община Банско за подобряване на контрола и обществения ред в курорта", каза кметът Георги Икономов. Той настоя да бъдат взети по-твърди мерки при вандалски прояви на детските и спортни площадки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай