Полицай блъсна дете във Вършец

Полицай блъсна дете във Вършец | StandartNews.com

Бащата оставил момчето в колата си и тръгнал да пазарува

Полицай от районното управление на МВР във Вършец блъсна на улицата 3-годишно дете, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Инцидентът станал в събота прди обяд на централната улица „Република" в курортния град.

Малкият М.К. се возел с баща си, който спрял автомобила си на улицата и тръгнал да пазарува. Според случайни свидетели, той предупредил детето да го изчака в колата, но не я заключил. Малчуганът постоял малко, след което си отворил вратата и излязъл от колата. Тръгнал на търси баща си, вероятно изплашен от изоставянето.

В този момент по улицата с личния си автомобил „Рено Меган" се движел полицаят. Той видял внезапно изскочилото дете и опитал да спре или да отбие колата в страни, но то било много близо пред нея. Ударил го с предната част и то паднало на улицата. Полицаят веднага излязъл, вдигнал го и го натоварил в автомобила си.

По най-бърз начин го закарал в спешния център. От там заради съмнение за комоцио момчето е закарано в болницата на Монтана, където е оставено за наблюдение. Няма опасност за живота му, твърдят лекарите. Малкият се е отървал само с уплаха и леки охлузвания от падането.

На мястото на произшествието веднага са пристигнали следователи. На полицая е направен тест за алкохол, който е отрицателен. Случаят се изяснява, допълниха от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай