Подновиха градежа на църквата „Свети Цар Борис – Михаил І Покръстител”

Подновиха градежа на църквата „Свети Цар Борис – Михаил І Покръстител” | StandartNews.com

Патриарх Максим направи първата копка на бъдещия храм, който се изгражда изцяло с дарения

С водосвет на големия християнски празник Илинден започна вторият етап от изграждането на църковния храм „Свети Цар Борис - Михаил І Покръстител" в Разград.

Първата копка на вторият християнски молитвен дом в лудогорския град бе направена през пролетта на 2013 година от патриарх Неофит. Строителството, което се финансира изцяло с дарения бе прекъснато в края на 2014 година, след като бяха изразходвани събраните дотогава 85 хил. лв. Това съобщи на церемонията предприемачът Бойко Обретенов, който е инициатор на начинанието и оглавява църковното настоятелство на бъдещия храм.

Възобновената дарителска кампания позволи строителството да продължи. Големи разградски фирми се включиха във фондонабирането. Заедно с тях дарения правят и много граждани. Двамата ветеринари доктор Никола Досев и доктор Димитър Обидински вече поръчаха и платиха изработването на двете камбани за бъдещия храм. Техническият ръководител на строежа Божидар Нешев пък обяви, че ще работи като доброволец докато църквата бъде окончателно завършена.

Набирането на средства продължава, а имената на дарителите и сумите, предоставени от тях са публично обявени на интернет страницата на църковното настоятелство на бъдещия храм, напомни председателят му Бойко Обретенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай