Почерпени хлапаци разиграват полицаи

Шестокласниците пили вино, слезли в 7-метров трап, за да впечатлят какички

Почерпени хлапаци разиграват полицаи | StandartNews.com

Кубрат. Среднощен екшън с полиция и линейки вдигна накрак Кубрат, след като късно в неделя родители разбраха, че две 12-годишни момчета от града са бутнати от други деца в 7-метрова яма. Инцидентът се разиграл на ул. "Бенковски" в лудогорския град. Асфалтът в този квартал, както и на много други улици в целия град, е разкопан заради строителството на водопроводна канализация, част от мащабен проект за изграждане на воден цикъл в общината.

 

Край една от дълбоките ями, вкопана 7 м в земята, се събрали да играят деца от махалата. В компанията имало около дузина тийнейджъри на възраст от 10 до 16 г. Малчуганите се забавлявали в неделя следобед, като през ръцете на групата от невръстни преминали и бутилки с вино. На смрачаване двамата шестокласници Александър Георгиев и Иван Божанов се усетили опиянени от забавленията и виното и решили да си устроят сървайвър. Като същински спелеолози двамата се спуснали по калните стени на ямата и скоро се озовали на дъното на дълбокия трап. Пътят обратно обаче не им се удал и те започнали да викат за помощ. Стреснати, приятелите им алармирали родителите и късно вечерта момчетата били извадени от дупката с помощта на възрастните от квартала.

 

Откарани в местната болница, Сашо и Иван се оказали почти невредими и били изписани веднага. Уплашени от възбудата на възрастните обаче, невръстните Макс и Мориц набързо скалъпили собствена версия за случилото се, която да ги отърве от родителските шамари.


И двамата обяснили вкъщи, че са били пуснати в дълбокия трап от други деца. По техните думи приятелите им рискували техния живот и здраве, за да се забавляват. Скандализирани, родителите на двамата се оплакали в полицията.

 

Разследването в понеделник обаче показало, че двамата сървайвъри всъщност са играли лъжливото овчарче. Детската компания не скрила, че шестокласниците предприели рискованата операция, за да впечатлят по-големите какички от компанията, за чието внимание часове преди това се борили настървено. Случаят вече е докладван на специалистите от Детската педагогическа стая в града и те ще започнат индивидуална работа с Макс и Мориц от Кубрат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай