Плаж и концерти на "Витошка"

Коне на националните празници, готвят цветна и палачинкова седмици

Плаж и концерти на "Витошка" | StandartNews.com

София. Театър на открито, концерти, докато си пием бирата в летните вечери с приятели, седмица на кафето, цветята и палачинките. Обновената пешеходна част на бул. "Витошка" ще засенчи Бродуей от май до октомври.

Три дни в седмицата театрални постановки, изложби, концерти, тематични фестивали ще развличат разхождащите се столичани и гости на града. Проектът е на Съюза на артистите в България и вчера получи подкрепата на Столичния общински съвет.

Всяка сряда, петък и събота върху подвижни дървени сцени в обновения участък от бул. "Патриарх Евтимий" до ул."Солунска" ще се играят театрални постановки от времето на възрожденските драматурзи. Те ще се редуват със стенд-ъп комедия. За децата ще има куклен театър, занаятчийски работилници.

Концертите ще бъдат само с акустична музика, за да не притесняват живеещите наоколо. Без да пречат и на магазини, и кафенета на открито, проявите ще са между 11-13 часа и 17-20 часа. На булеварда ще бъдат строени Духовият оркестър на Министерството на отбраната, Софийският духов оркестър, Джаз бенд София и Симфониета София, които ще забавляват с изпълненията си народа. Специално за официалните празници - 6 май, 24 май, 6 септември, 22 септември - ще има паради включително и дефиле на конната част на МВР. Организаторите са предвидили и тематични атракции като например седмица на кафето, съпроводена от изложба "Стара София".

Седмица на печата пък ще представя разпространението на вестниците по стар обичай с глашатаи. През лятото ще има и плажна седмица - със зона с пясък, сладоледи и коктейли. Пешеходците ще бъдат въвличани в приготвянето на вкуснотии на улицата, като например палачинки в палачинковата седмица. За столичани и туристи по "Витошка" в хубавите дни ще се провеждат курсове по български народни танци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай