Плашат с бомба върху колата кандидат-депутат

Плашат с бомба върху колата кандидат-депутат | StandartNews.com

Благоевград. Самоделно взривно устройство бе открито върху колата на кандидат-депутат на една от основните партии в Благоевградска област. Мъжът бил събуден в събота около 5 часа сутринта от полицейски служители на Петрич. На телефона на дежурните в петричката полиция се обадил мъж, който съобщил за бомбата. Веднага на крак са вдигнати униформени, служители на ДОТИ и на ГДБОП от столицата.

Опасното взривно устройство било поставено върху предния капак на старата му "Лада Нива", паркирана на улицата пред къщата му. Ладата дори била отключена, често собственикът я оставял така. Улицата пред дома му веднага е отцепена и от колата е иззет съмнителен пакет. Отдалеч личало устройството, то не било пъхнато в чанта или замаскирано по някакъв начин.

"Категорично това е самоделно взривно устройство, което е направено и поставено, за да се направи беля, а не е камуфлажно. Какъв е видът му, ще се прецени след назначената експертиза", каза директорът на МВР - Благоевград комисар Георги Костов. Той допълни, че местният политически лидер в Петрич, няма никаква идея кой може да е автор на това. Разследващи смятат, че устройството не е поставено за убиване, защото е върху капака на ладата и няма как да не се забележи. Вероятно целта е била сплашване на кандидат-депутата, който е бивш кмет на Коларово.

Предизборния щаб на Коалиция за България счита, че с поставената бомба се цели политически натиск и сплашване, както на кандидатите за народни представители от Коалиция за България, така и на избирателите от Пиринския край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай