Пламна пожар в Икономическия университет край морето

Пламна пожар в Икономическия университет край морето | StandartNews.com

Варна. Пожар пламна малко преди 12 часа в Икономическия университет на бул "Княз Борис I" във Варна. Инцидентът е станал при извършване на планов ремонт в сутерена на учебното заведение, съобщи началникът на "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна комисар Тихомир Тотев. 

Огънят в ИУ-Варна тръгна от сутеренно помещение при планов ремонт и демонтиране на стари, близо 30-годишни съоръжения. При рязане на въздуховод, искра е предизвикала възпламеняване на стари прахови образувания по съоръжението. Частично обгорели при пожара са две канцеларии ,  които са по  около 10 квадрата. Те ще бъдат ремонтирани. Сградата на университета е застрахована..

Служителите в университета са били евакуирани още преди пристигането на пожарната. Пожарът е ликвидиран, но един екип ще остане още известно време да дежури в университета. При инцидента няма пострадали или обгазени хора, обобщи Тотев.                

Висшето училище остава затворено днес и няма да обслужва студенти, които подават документи за общежитие и други, съобщиха от ректората. В събота и в неделя ще има организирани дежурства на служители от висшето училище. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай