Пламен Дишков-Кела се жалва пред бургаския съд

Пламен Дишков-Кела се жалва пред бургаския съд | StandartNews.com

Бургас. Бургаският окръжен съд разгледа и обяви за решаване въззивно наказателно дело, образувано по жалба на Пламен Дишков-Кела срещу определения на Районния съд в града. С едното от тях е било прекратено производството по дело, образувано по тъжба на Дишков срещу служители на Института по психология на МВР в София.

Той ги обвинява за престъпление по чл. 148, ал.2 вр. ал.1, т.4 вр. чл.147, ал.1 от Наказателния кодекс. В нея се твърди, че като са изготвили заключение по съдебно-психиатрична експертиза по следствено дело, психолозите са разгласили позорни обстоятелства и приписали престъпление на тъжителя. Първоинстанционният съд е прекратил наказателното дело от частен характер след преценка за изтекъл абсолютен давностен срок за наказателно преследване.

След прекратяване на делото Районният съд в Бургас е възложил с второто определение на тъжителя Дишков да заплати направените от единия подсъдим разноски.

С жалбата си пред БОС Кела иска де се отмени определението на първоинстанционния съд за прекратяване на наказателното производство, въззивният съд да прекрати същото наказателно производство и да се отмени определението на районните магистрати, с което той е осъден да заплати разноските на подсъдимия.

Решението на Бургаския окръжен съд дали се прекратява делото срещу Пламен Дишков ще бъде обявено до 30 дни, съобщиха от пресцентъра на Темида.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай