Питат 112 как да гласуват

Питат 112 как да гласуват | StandartNews.com

Пловдив.Телефон 112 прегря от запитвания на граждани около вота. Множество сигнали са постъпили от спешния телефон за избиратели, които звънят да питат как да гласуват, са получени в Районната избирателна комисия в Пловдив. Местните масово търсели помощ за вота на тел. 112.

От линията за спешна помощ са регистрирани множество сигнали за хора, които звънят с технически въпроси около вота. Други път питали как да стигнат до секциите или как да разберат на кое място да упражнят правото си на глас.

От Общинската избирателна комисия пък съобщиха, че 120 членове на секции не са се явили по местата в комисиите си сутринта. Отсъстващите са представители на различни партии. Били са заменене своевременно и изборният ден е започнал нормално. Има един  постъпил сигнал за нарушение, който е за открит агитационен материал от името на бивш кмет на Пловдив. Брошурата била в пощенска кутия. Председателят на ОИК Илиян Иванов обаче обяви, че няма да изпраща хора за проверка на сигнала, тъй като не се знае кога е пуснат материалът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай